Vijesti

Comtrade System Integration Adriatic postao Microsoft Licensing Partner u Sloveniji

PUBLISHED: 7. January 2019.

Comtrade System Integration Adriatic je danas objavio da je sa kompanijom Microsoft potpisao ugovor o partnerstvu i time postao Microsoft Licensing Solution Provider (LSP) u Sloveniji. Kompanija se kvalifikovala za ovaj status na osnovu svojih rezultata u inovacijama, inžinjerskih resursa i poslovnih uspjeha u primjeni Microsoft cloud rješenja.

Comtrade System Integration Adriatic je sada u mogućnosti da ponudi kompletan portfolio Microsoft cloud usluga svojim korisnicima u Sloveniji. Pored Microsoft rješenja, Comtrade System Integration Adriatic je također osnovao Adriatic Microsoft Competence Center koji će promovisati najbolje prakse i educirati klijente da maksimalno iskoriste Microsoft rješenja u oblastima mašinskog učenja, vještačke inteligencije, prediktivne analitike i digitalizacije radnog mjesta.

 

„Budućnost poslovanja leži u usvajanju i korištenju digitalnih tehnologija. Naši timovi certifikovanih Microsoft stručnjaka rade sa partnerima i klijentima širom svijeta kako bi donijeli najnovije inovacije iz oblasti cloud-a, big data analitike, bezbjednosti, hibridnih cloud okruženja, alata za poslovnu saradnju i druge Microsoft tehnologije”, rekao je Miloš Mirjanić, generalni direktor za Comtrade System Integration – Adriatic. “Velika nam je čast što nas je Microsoft izabrao za Licensing Solution Provider-a u Sloveniji. Ovaj status predstavlja ključni korak u našoj misiji da osnažimo kompanije u regionu da bolje sarađuju, nude bolje usluge klijentima i da iskoriste nove prilike uz primjenu Microsoft cloud tehnologije za digitalnu transformaciju.”

 

Klod Kolaro, potpredsjednik kompanije Comtrade System Integration International je dodao: „Nakon više decenija razvoja rješenja baziranih na Microsoft tehnologijama, veoma nam je drago što se ovaj nastavak naše bliske saradnje sa kompanijom Microsoft odvija u Sloveniji. Gledamo na ovu liniju poslovanja kao na odličan dodatni kanal za podršku uvođenju i implementaciji najnovijih Microsoft inovacija na tržištu i radujemo se nastavku ovog veoma uspješnog partnerstva.”

 

 

„Mi u Microsoft-u znamo da ćemo biti uspješni samo ako naši klijenti i partneri postignu uspjeh. Ovo je posebno tačno u današnje vrijeme kada digitalna transformacija zahtijeva od vas da integrišete najnovije vještine, napredno poznavanje aktivnosti kupaca i Microsoft tehnologije”, rekla je Barbara Domicelj, Country Manager za Microsoft u Sloveniji i naglasila da Microsoft od svog dolaska u Sloveniju 1994. godine funkcioniše kao kompanija koja je blisko integrisana u lokalno društvo. Najbolji dokaz za to je partnerska mreža, koja se danas sastoji od 800 slovenačkih IT kompanija. Nijedna druga kompanija u Sloveniji nema tako jaku partnersku mrežu koja je izrodila mnoge priče zajedničkog uspjeha.

„Naravno, ovo nije iznenađenje za nas, jer su partneri ključ poslovnog modela kompanije Microsoft. Svi smo svjesni da možemo uspjeti samo ako naši partneri budu uspješni. Izdvojila bih podatak da za svaki $1 koji Microsoft zaradi naši partneri zarade $9,64. Ovo potvrđuje i istraživanje o cloud računarstvu koje je sproveo IDC.”, dodala je Barbara Domicelj.

 

Comtrade System Integration Adriatic je formirao posvećeni tim stručnjaka koji će se fokusirati na pružanje novog poslovnog iskustva klijentima u Sloveniji u industrijama kao što su bankarstvo, osiguranje, telekomunikacije, zdravstvo, energetika i komunalne usluge i javni sektor. Tim Microsoft stručnjaka iz cijelog Jadranskog regiona spreman je da podrži ovaj novi poduhvat.

 

Više informacija:

Špela Rojnik, Marketing&PR Manager, Comtrade System Integration International, spela.rojnik@comtrade.com

Jelena Bogdanovic, Marketing Director, Comtrade System Integration Adriatic, jelena.bogdanovic@comtrade.com