Vijesti

COMTRADE SYSTEM INTEGRATION OBILJEŽIO POČETAK RADA U BOSNI I HERCEGOVINI

PUBLISHED: 19. November 2018.

Comtrade System Integration je 14. novembra zvanično obilježio početak rada u Bosni i Hercegovini i tim povodom smo organizovali svečani prijem u sarajevskom hotelu „Novotel“. Veliki broj partnera, vendora i čelnika značajnih kompanija u Bosni i Hercegovini je prisustvovalo predstavljanju strateških partnerstava koje naša kompanija ostvaruje sa brojnim klijentima i sektorima već 25 godina.

Grupacija Comtrade je prisutna na tržištu Bosne i Hercegovine od 1999. godine sa kompanijama Comtrade Distribution i Comtrade Solutions. Ove dvije poslovne vertikale u BiH trenutno upošljavaju više od 300 radnika, a dolaskom Comtrade System Integration se taj broj uvećao za još 30 domaćih konsultanata, inženjera i domenskih eksperata.

Predsednik kompanije, Veselin Jevrosimović, se u uvodnom obraćanju osvrnuo na dvije decenije Comtrade-a u Bosni i Hercegovini riječima “Bili ste izuzetan domaćin proteklih 20 godina, a mi smo se trudili da budemo dobar poslodavac. Tako će biti i u budućnosti“. Istakao je podatak da na globalnom nivou, Comtrade broji više od 2.000 zaposlenih, a u četiri tehnološka centra radi na projektima za najveće svjetske kompanije kao što su Citrix, Ryanair, HP, Skrill i Google.

Prisutnima su se takođe obratili predstavnici kompanija Microsoft, Oracle, IBM, Cisco i Dell EMC Adriatic. Oni su svojim izlaganjem potvrdili vrijednost saradnje sa Comtrade System Integration i naše misije – da pomognemo klijentima da uspješno transformišu svoje poslovne modele i unaprijede konkurentnost uz vodeće tehnologije.

“Comtrade System Integration je pouzdan partner kompanijama na putu ka digitalnoj transformaciji, a naš tim u Sarajevu donosi vrhunsku ekspertizu na polju najnovijih tehnologija, među kojima su cloud, big data, poslovna analitika, bezbjednosna rješenja, informacioni sistemi, alati za poslovnu kolaboraciju i brojne druge. Želimo da rastemo sa našom ekonomijom i da sa našim inženjerima i klijentima učestvujemo u digitalnoj transformaciji BiH“, istakao je Damir Fetahagić, generalni direktor kompanije Comtrade System Integration za BiH.

U hotelu Novotel je održana i panel diskusija na temu “Digitalna transformacija – izazovi, koraci, rezultati.” Svoja iskustva u ovoj oblasti predstavili su naši stručnjaci za Cloud tehnologije, Poslovnu analitiku, FinTech, CRM, menadžment dokumenata i razvoj softverskih rješenja.

Cilj diskusije je bio upoznavanje prisutnih sa svjetskim i regionalnim tehnološkim trendovima, zahtjevima i izazovima kompanija, i načinom na koji digitalne tehnologije mogu da podstaknu inovaciju, kao i uspostavljanje efikasnog radnog okruženja i stvaranje novih poslovnih prilika.

Jedna od ključnih poruka sa današnjeg skupa bila je “Digitalna transformacija ne smije da čeka.” Kao kompanija koja zapošljava stručan inženjerski kadar, radi na edukaciji klijenata i promociji najnovijih IT trendova, težimo da u Bosni i Hercegovini izgradimo snažna partnerstva, uz fokus na stvaranju privrednog ambijenta u kome dominiraju inovacija i vrhunske tehnologije. Uspješan prijem i panel diskusija nama predstavljaju početak novog poglavlja na već poznatom području Bosne i Hercegovine.